top of page

Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

GEREKLİ EVRAKLAR İÇİN AÇIKLAMALAR

Başvuru yapılacak olan ilgili konsolosluk tarafından talep edilen evrakların talep edilme sebep ve mantıkları aşağıdaki şekilde açıklanabilinir. 

DİLEKÇE: 

İlgili konsolosluğa yapacağınız başvuru için talebinizi belirten (turistik amaçlı, seyahat tarihleri ve kişisel bilgilerinizin belirtildiği) dilekçe. 

SİCİL GAZETESİ:

Firma antetli kağıdına yazılan dilekçenizde bahsi geçen (ortağı yada çalışanı olduğunuz) firmanın var oluşunu kanıtlayan belge. 

 

İMZA SİRKÜLERİ:

Firma antetli kağıdına yazılan dilekçenizde kaşesi ve imzası bulunan kişinin gerçekte o firmanın imza yetkilisi olduğuna olmadığına dair kanıt.

 

ODA KAYDI & FAALİYET BELGESİ:

Firma antetli kağıdına yazılan dilekçenizde adı geçen firmanın başvuru günü itibarı ile hala faal olup olmadığını gösteren belge. Bağlı bulunduğu il Ticaret odası ,Esnaf sanatkarlar Odası ,  Meslek Odalarından alınmaktadır 

 

VERGİ LEVHASI:

Firma antetli kağıdına yazılan dilekçenizde adı geçen firmanın güncel olarak iş yapan, çalışan bir firma olduğunu kanıtlayan belge.

 

SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ:

Çalıştığını beyan ettiğiniz firmada işe giriş tarihinizi gösteren belge (vize başvuru için işe giriş gösterme yöntemine karşı kullanılan bir kanıt) E-Devlet internet sitesinden alınmaktadır

SGK HİZMET DÖKÜMÜ:

Çalıştığını beyan ettiğiniz firmada ne zamandan beri çalıştığınızı gösteren belge 4a / 4b  (vize başvuru için işe giriş gösterme yöntemine karşı kullanılan bir kanıt)

MAAŞ BORDROLARI:

Çalıştığını beyan ettiğiniz firmada kazancınızı belgeleyen evrak (genelde son 3 aya ait olarak istenir ve gideceğinizi beyan ettiğiniz seyahat için yeterli kazancınız olup olmadığına karar verilen belge)

 

BANKA HESABI:

Seyahat edeceğiniz ülkede bulunacağınız süre ile ilgili olarak yapabileceğiniz minimum harcamaları göz önünde bulunduran konsolosluk, bu harcamaları yapabilecek kadar birikiminiz olup olmadığını bilmek ister (birikimi olmayan kişileri ilticacı olarak düşünebilirler). Hesabınızın muhakkak geçmiş 3 aya ait hareketleri görünmelidir (vize için hesap açılıp, para yatırıp, başvuru sonrası hesap iptal edilmesi durumlarına karşın). Hesap cüzdanı yazdırma bu konuda en zahmetsiz olan yöntemdir. İnternet çıktısı yada banka dökümlerinin gerçek olup olmadığı konusunda konsolosluk ilgili bankadan belgeyi imzalı ve kaşeli olarak talep eder, ayrıca imzalayan kişinin yetkili olup olmadığı konusunda da banka imza sirkülerini de ekte talep eder.

 

TAPU VE  ARAÇ RUHSATI:

Seyahat edeceğiniz ülkede ilticacı olarak kalmayacağınızı düşündüren şahsınıza ait gayrimenkulleri kanıtlayan belgeler (olması gerekli değildir, olursa ve beyan edilirse artı olarak değerlendirilir, orijinaline ihtiyaç duyulmaz, fotokopisi yeterlidir.)

 

EMEKLİLİK KARTI:

Emekli olanlardan emekli olduklarını kanıtlayan belge olarak talep edilir ( Edevletten Alınmaktadır )

 

ÖĞRENCİ BELGESİ:

Öğrenci olanlardan öğrenci olduklarını kanıtlayan belge olarak talep edilir.

 

TAM VUKAATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ:

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 43 üncü ve 44 üncü maddeleri çerçevesinde alt ve üst soylar ile ilgili nüfus kayıt örnekleri için kaydın sahipleri veya bunların eşleri ile veli, vasi, alt ve üst soyları ya da bu kişilere ait vekillik belgesini ibraz edenler, E-Devlet internet sitesinden alınmaktadır

YERLEŞİM YERİ İKAMEDGAH

E-Devlet internet sitesinden alınmaktadır

MUVAFAKATNAME:

Noter onaylı, Anne, baba yada yalnız seyahat edecek olan 18 yaş altı kişiler için ebeveynlerinden talep edilir. Ayrı olan çiftlerde vekalete sahip olan ebeveyn için gerekmez (Mahkeme kararı ile, yurt dışına çıkış yapabilir ibaresi bulunanlar için).

 

SEYAHAT SİGORTASI

En az 30.000 EUR teminatlı seyahat sigortası vize başvurularında muhakkak talep edilen bir evraktır. Seyahatiniz esnasında başınıza gelebilecek hastalık yada ölüm gibi durumlarda masraflarınızın karşılanması konusunda garanti olarak verilir. Seyahat sigortanızın kapsamı hakkında poliçeniz üzerine yada sigorta firmasına başvurunuz. Seyahat sigortaları yapıldığı tarihler arasında geçerlidir. Poliçe seyahat esnasında yanınızda bulunması gerekmez, kimse sizden talep etmez, olası bir hastalık yada diğer durumlarda poliçeniz ilgili sigorta firmasına haber vermek sureti ile devreye girer ve masraflarınız yada teminatlarınız karşılanır.

bottom of page